Međunarodni aerodrom Sarajevo i udruženje Pomozi. ba pokrenuli zajedničku humanitarnu akciju pod nazivom “Donate and Fly“.

Međunarodni aerodrom Sarajevo i udruženje Pomozi.ba u četvrtak 23. maja pokrenuli su zajedničku humanitarnu akciju „Donate And Fly“. Trajanje akcije planirano je do 23. septembra
2013. godine, u sklopu koje će volonteri Pomozi.ba u suradnji sa uposlenicima Aerodroma Sarajevo prikupljati sredstva za socijalno ugrožene osobe.
Akcija će se odvijati u prizemlju terminalne zgrade B i to u najfrekventnijem periodu kada na Aerodromu ima najviše putnika, odnosno ponedjeljkom, četvrtkom i petkom od 12:00 do 16:00h.
Putnici i drugi korisnici usluga Međunarodnog aerodroma Sarajevo u akciji mogu učestvovati tako što će svoje dobrovoljne priloge ostavljati na zajedničkom pultu udruženja Pomozi.ba i Aerodroma Sarajevo na kojem će takođe moći kupiti i promotivni materijal Udruženja, a sav prikupljeni novac od kupljenog materijala ide u humanitarne svrhe.
Cilj ove akcije je prikupiti što više sredstava za one kojima je pomoć najpotrebnija, kao i da našim primjerom i druge potaknemo na društvenu odgovornost i pokažemo i da naše malo nekome mnogo znači.